M3U Dosyası Nedir? - İPTV - GÜNCEL M3U LİSTELERİ

M3U Dosyası Nedir?

 

m3u nedir güncel m3u listeleri m3u iptv izle bedava mac izle canlı mac izle

M3U Dosyası Nedir?

M3U, bir MP3 dosyasının URL'sidir. Ses dosyaları için yaygın olarak kullanılan bir formattır. ancak, artık multimedya dosyaları hakkında bilgi içerecek şekilde genişlemiştir. VLC player gibi çoğu multimedya oynatıcı,m3u dosyalarını  birden fazla dosyayı sıraya koymak ve için M3U dosyalarını kullanır. Bu, bir IPTV formatında ses ve canlı akış için multimedya ve MP3 oynatıcılar tarafından kullanılan en popüler yöntemdir. örneklendirmek gerekirse;

#EXTINF:-1,Kanal Adı

http://154.184.101.35:2078/live/username/password/12345.ts

Her kanal açıklaması iki satırdan oluşmaktadır. İlk satır, oynatma listesindeki kanalın adını içerir ve ikinci satır, sunucudaki doğrudan kanal adresini içerir. m3u temin ettiğiniz yer size

kullanıcı adı ve şifre vermek zorundadır çünkü üst kısımda belirttiğimiz ikinci satırda username ve password kısmına yazılmalıdır aksi halde m3u link aktif olmaz aktif olmadığı gibi izleyemezsiniz.

Bir M3U Dosyası Nasıl Düzenlenir? Ve Favori Listesi Nasıl Oluşturulur?

Dosyalar   metin tabanlı olduğundan, M3U dosyaları not defteri  gibi herhangi bir metin düzenleyiciyle düzenlenebilir  . İndirdiğiniz M3U dosyasını bir not defteri ile açıp listeden istenmeyen kanalları silip dosyayı bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz daha sonra bu özelleşmiş M3U dosyalarını IPTV uygulamalarınız ile birlikte kullanabilirsiniz.

Ayrıca, bu M3U dosyalarını hemen hemen tüm cihazlarınızda açabilirsiniz M3U çalma listesi dosyalarını kullanmak için M3U dosya türünü destekleyen multimedya oynatıcılar kullanmanız gerekir. Bilgisayar; VLC Media Player, CherryPlayer, Kodi,Akıllı Telefon-Tablet; GSE smart iptv, gibi player oynatıcılardan aktif edip izleyebilirsiniz.

Smart TV ve Diğer medya oynatıcılar; Smart İPTV , SS İPTV, Perfect Player iptv gibi programlar ve uygulamalar aracılığı ilede açabilirsiniz. İPTV M3U Güncel kanal listeleri hergün güncellenecek ücretsiz yani bedava olarak paylaşılan web sitedir. guncelm3ulisteleri sitemizden ücretsiz şekilde indirip istediğiniz gibi düzenleyip kullabilirsiniz.







Yorum Gönder

0 Yorumlar