İPTV Nedir? - İPTV - GÜNCEL M3U LİSTELERİ

İPTV Nedir?


iptv nedir? iptv kullanma avantajları nelerdir ? iptv çeşitleri nelerdir




En basit şekilde IPTV, tam olarak adından da anlaşılacağı gibi. İnternet Protokolü kullanılarak sunulan televizyondur . yani İPTV, İnternet Protokolü internetin elektronik dilidir. Veri paketlerini internet üzerinden yönlendirerek iletme ve alma sistemidir.

İPTV Kullanıcılarının internet hızı  minumum 10-12 Mbp olmalıdır.

SD (480p düşük kalite): 10-12 Mbps

HD (720p orta kalite):13-16 Mbps

HD (1080p yüksek kalite):20-25 Mbps

UHD (4K)  ( 2160p ultra yüksek kalite):50-60 Mbps Olmalıdır.


IPTV'nin Avantajları Nelerdir?

En yeni sürümlerine Wi-fi bağlantısı kullanılarak kolayca güncelleyebilir sürüm yükseltebilirsiniz. Kablolu internet bağlantısı kullanmak zorunlu değildir. ekonomiktir. Kullanımı basit ve kolaydır.

Tvlerde bilgisayarda ve akıllı telefonlarda aynı anda birkaç tür programı kesintisiz olarak izlenebilirsiniz.

Programlar, diziler ve diğer programlar arasına giren reklamları uzaktan kumanda yardımı ile yayını ilerleterek reklam izlememiş olursunuz.  zamandan tasarruf etmenizi sağlar.

IPTV sistemi kullanıcı dostudur. ve zaman yönünden verimlidir, çünkü son kullanıcı kayıtlı sunucudaki programları istediği zaman izleyebilir ve hızlı ileri sar, geri sar ve duraklat veya oynat butonunu kullanarak istediklerine göre izleyebilir.


iptv, ıptv, m3u, ücretsiz iptv izle, iptv m3u, tivimate, free iptv, iptv links,



İPTV Çeşitleri Nelerdir ?

IPTV sistemleri üç ayrı gruba ayrılmaktadır. İlk grupta isteğe bağlı video olarak adlandırdığımız Netflix, Amazon Prime, Disney Plus Dijitürk Play Blu TV Bu gruba örnektir. Favoriniz olan begendiğiniz sevdiğiniz bir diziyi veya filmi seçip izler, karşılığında buna bağlı ücretini ödersiniz. İkinci  grubumuzda ise web tabanlı video oynatıcılarıdır. Örneğin Dünyada en yayın olarak kullanılan VLC Player'dir. En önemli özelliği kaçırdığınız bir dizi film veya belgeseli bir hafta veya bir ay sonra bile izleme şansını size vermesidir. Ve son olarak, Üçüncü grubta ise dünyada yayın olarak kullanılan canlı yani anlık program ve yayınlardır.




Yorum Gönder

0 Yorumlar